De speltrisotto en mosterd van Landgoud winnen goud in verkiezing ‘Lekkerste streek van Nederland’ Begin april 2022 ging de Wadden de strijd aan met andere regio’s tijdens de eerste nationale verkiezing...
Op een zonnige dag in juni sta je dan zo maar oog en oog met Sophie Fouron en Benoit McGinnis .
Niet de natuur maken, maar er mee dansen Voor als je niet iedere maand de nieuwsbrief van slow food krijgt (wel een aanrader!).
Onderzoek biologische baktarwe in Ekoland Al jaren wordt er heel weinig onderzoek gedaan naar biologische baktarwe rassen. Daarom hebben Landgoud en het Louis Bolk Instituut dit samen opgepakt.
Granen uit Groningen Samen met Brouwerij Eggens hebben we een heerlijke spelt trippel en spelt weizen ontwikkeld. Onze biologische Oberkulmer Rotkorn is een belangrijke smaakmaker voor deze bieren.
Focus op smaak en kwaliteit bij Graanrepubliek Landgoud is lid van de de coöperatie Graanrepubliek.
Alleen sneller, maar samen kom je verder In de rubriek 'wij van LTO Noord' worden leden geïnterviewd. In juni 2022 stond er een interview in met onze boer Hero.
Zorgen over bekabeling windenergie Voor de transitie naar groene energie wil het kabinet grote windmolenparken in de Noordzee aanleggen. De elektriciteit wordt met kabels naar land gebracht.
Landgoud is lid van de Graanrepubliek Al vanaf het prille begin is Landgoud betrokken bij de Graanrepubliek.
Kookboek - de buitenkeuken Op een mooie zomerse avond stonden Charlotte Marresen Olle Swets en hun dochters met hun stoere camper bij ons op de stoep.
Graanrepubliek en Landgoud in vakblad Boerderij Landgoud is trotse partner in de coöperatie De Graanrepubliek. Sinds maart 2023 is de Oude Remise in Bad Nieuweschans geopend.
Landgoud straalt in landelijk tv-programma Expeditie Nederland Op een koude voorjaarsochtend in april staan Eva Hulscher en Hero Havenga de Poel in een veld met biologisch spelt.
Al bijna 25 jaar telen wij biologische spelt aan de Groninger Waddenkust.
In september zomer bezocht Yvette van Boven met haar filmcrew de Groninger Waddenkust, op zoek naar verrassende smaken en mensen.
Het zondagochtend praatprogramma Noordmannen was in november op bezoek bij De Marne Mosterd.
Zaterdag 12 juni 2021 schreef Jacques Hermus een mooi artikel in het Dagblad van het Noorden over bessen. Ook onze Blanka wijn van de witte aalbes kreeg mooie aandacht.
De ontwikkelingen bij wiedeggen volgen elkaar de afgelopen jaren in sneltreinvaart op. Het magazine Trekker besteed daarom aandacht aan de APV Vario VS wiedeg.
Op een mooie zomerse dag in juli heeft het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten tv-opnames gemaakt bij biologisch akkerbouwbedrijf Landgoud.
Wil je weten waar Abraham de mosterd haalt? Lees dan dit mooie artikel van Anna Rubingh in Seasons editie juni 2021.
Elk jaar maak je een dans met de natuur. Zon, regen, droogte en onkruid komen bijna in elke zin van een biologische boer wel voor.
Vandaag is het 'World Wetlands Day'. Daarom kwam Agrifirm bij ons op de boerderij langs om te kijken hoe Landgoud pal aan de Waddenzee hun biologische akkerbouw bedrijf runt.
Noordmannen Wiebe en Erik gaan elke zondag op pad in de provincie Groningen. Op 18 oktober 2020 waren ze in Kloosterburen.
Aan Sascha de Lint (oprichtster Greenage) is gevraagd wat zij lokaal superfood vind. GreenAge verkoopt ruim 200 verschillende biologische, duurzame en eerlijke geproduceerde producten aan consumenten en bedrijven.
Al 20 jaar is bakkerij Peters verbonden aan het Speltproject Pieterburen. Hij bakt al meerdere broden, koeken en koekjes van de Oberkulmer Rotkorn spelt.
Culinair journalist Laura de Grave toert regelmatig op haar motor door Nederland, op zoek naar de beste adressen voor lokaal eten.
In het magazine van Marketing Groningen wordt veel aandacht besteed aan lokale voedselproducten, zo ook aan Landgoud.
In Magazine Noorderland (nr. 4/ 2020) staat een schitterend artikel over Landgoud en het ondernemen aan de Waddenkust, geschreven door Jolanda de Kruyf.
Snoeien, bloeien, groeien - de natuur is soms net een gedicht.
De Graanrepubliek, DaaromWel, 212 Fahrenheit, Landgoud, Hooghoudt, Wilpret, Nieuw Udengast hebben onderstaand initiatief ingediend voor het programma 'Toukomst'. ------------------------------------------------------------- Landschap voor fijnproevers, bij een bruisende stad.
Sharon Bremer heeft voor Magazine Localz een schitterend artikel gepubliceerd over de Blanka witte wijn van fruit uit de Groninger klei.
Voor het Waddenmagazine september 2020 heeft Jojanneke Drijver een mooi artikel geschreven over Landgoud.
In de Groningen Store van het Groninger Forum vind je naast inspiratie en informatie over Groningen ook de leukste en lekkerste producten van Groninger makers.
Op deze site worden cookies gebruikt. Wij vragen hiervoor toestemming. U kunt uw cookie-instellingen beheren op onze cookie-policy pagina.