Wierweekend 28, 29 juni 2014

Het laatste weekend van juni staat in het teken van zeewier. Zeewier is niet alleen erg lekker, het is ook het voedsel van de toekomst. Voor veel Nederlanders is het wellicht een raar idee om zeewier te eten, maar in Japan en China is het de gewoonste zaak van de wereld. Tijdens dit weekend willen we het eten van zeewier en zilte groenten onder de aandacht brengen met lezingen, workshops, plukwandeling, film, en meer…

Zaterdag 28 juni

Biologische boerderij Landgoud in Kloosterburen - Janet Frieling verzorgt van 11.00 tot ca 17.00 uur verschillende mini workshops en demonstraties. Verder kunnen er zeewierproducten geproefd en gekocht worden en er worden documentaires en films met betrekking tot zeewier vertoond. Kweldergids Ale Havenga neemt u mee naar de kwelder en het wad waar hij tekst en uitleg geeft over wat daar groeit, bloeit en leeft. Startpunt van de wandeling is op de dijk. Deelname € 5,00 per persoon. Vertrek vanaf de kwelderdijk 13.30u.

Zondag 29 juni

Biologische boerderij Landgoud Kloosterburen - 13.00 uur Lezing Willem Brandenburg; ‘Zeewier als eten voor de toekomst’. 14.00 uur Plukwandeling over de kwelder en het wad met Janet Frieling en Ale Havenga. Na afloop een proeverij van gerechten met zeewier en zilte groenten. Bezoekers die niet mee gaan met de plukwandeling zijn van harte welkom Landgoud. Het erf is open, de documentaires en films zijn te bekijken en er worden allerhande zeewierproducten aangeboden.

Lees meer op: http://sintjankloosterburen.nl/ en http://sintjankloosterburen.blogspot.nl/