Goud voor Landgoud!

De speltrisotto en mosterd van Landgoud winnen goud in verkiezing ‘Lekkerste streek van Nederland’
Begin april 2022 ging de Wadden de strijd aan met andere regio’s tijdens de eerste nationale verkiezing ‘Lekkerste Streek van Nederland’. Vanuit alle streken in Nederland kwamen de meest duurzame en lekkere streekproducten samen in het Groene Hart, in Woubrugge in Zuid-Holland. Voor de Wadden ging Chef-kok Aart Wijker van Grand Hotel-Restaurant Opduin op Texel het gerecht bereiden én met succes! Het gerecht met zwarte mosterd en risotto van Oberkulmer Rotkorn oerspelt met Blanka wijn van Landgoud werd bekroond met de titel: Lekkerste Streek van Nederland.
Voor Chef-kok Aart Wijker was het de taak om aan de slag te gaan met de drie genomineerde Waddenproducten: Texels Lamsvlees van Vereniging Schapeneiland Texel, de Kollumer zoete erwt van Bio Bruinsma in het Friese Sexbierum en de Groninger waddenmosterd van Abrahams Mosterdmakerij in Eenrum, gemaakt van zwarte mosterdzaad van biologisch akkerbouwbedrijf Landgoud in Kloosterburen. Ook de risotto van Oberkulmer Rotkorn oerspelt met Blanka Wijn waren afkomstig van Landgoud.
De belangstelling voor regionaal geproduceerd eerlijk voedsel neemt de laatste jaren steeds toe. Zo hecht de consument steeds meer belang aan de afkomst van zijn voedsel, welke impact het heeft op onze leefomgeving en is er daardoor steeds meer toe bereid een eerlijke prijs voor te betalen. De producenten die aangesloten zijn bij het Erkend Streekproduct merken ook steeds meer dat de vraag naar streekproducten toeneemt. Om deze positieve ontwikkeling te vieren, organiseerde Streekeigen Producten Nederland (SPN) deze landelijke verkiezing van de Lekkerste streek.