Nieuw! Landgoud brood met 100% Nederlandse ingrediënten

Het nieuwe Landgoud landgoud brood van Brood vanmenno is gemaakt van 100% Nederlandse ingrediënten. Het graan komt van het biologische landbouwbedrijf Landgoud van Ale Havenga uit Groningen. Hij verbouwt biologisch gecertificeerd tarweras ‘Lavett’. Dit ras groeide met name in Frankrijk, maar het is Ale gelukt om Lavett ook in Nederland te verbouwen. Op de boerderij wordt speciale aandacht gegeven aan de natuurlijke flora en fauna. Doordat het aantal zonuren de afgelopen zomers in Nederland steeds verder steeg, is de bakkwaliteit van deze Nederlandse tarwe steeds beter geworden. Menno heeft samen met de Veldkeuken uit Bunnik de hele tarweoogst van 2018 gekocht.

Brood zoals brood bedoeld is: zuiver en puur van smaak. Dat is Menno ’t Hoen zijn kracht. Hij bakt brood zoals de Fransen het doen: van ongecorrigeerd meel, veel water en gebakken op de stenen vloer van de oven. Opgeleid in Frankrijk weet hij als geen ander hoe je dat doet! Speciaal voor Ekoplaza bakt hij het voor 80%: “Zo kan jij het thuis verder afbakken en krijg je een prachtige korst. Voor mij het meest waanzinnige deel van brood.”

Het Groningse graan wordt vervolgens in de Limburgse molen van Raoul Schyns, de Commandeursmolen gemalen om heerlijke landgoud broden van te maken. Speciaal voor Ekoplaza bakt Menno hier desem landgoud van. Door de Lavett tarwe heeft het brood een heel eigen karakter, en duidelijk een andere korst dan brood dat met Franse tarwe gebakken wordt. En dat gewoon met tarwe uit eigen land. Brood om met recht trots op te zijn! 

voor meer informatie: https://www.ekoplaza.nl/brand/vanmenno… 
www.vanmenno.nl