Zilt en Bitter - Ria Loohuizen

Overhandiging eerste exemplaar aan Dick Soek

op 21 augustus om 15:00 uur heeft bij ons op de dijk de officiële overhandiging plaatsgevonden van het prachtige nieuwe boek van Ria Loohuizen aan chef-kok Dick Soek. Het was een mooie middag op de dijk met hapjes van de boerderij en er is geproost met een heerlijk glaasjes Blanka.

Een inspirerend boek vol nieuwe smaaksensaties

Dat een bittere smaak niet per se afschrikt, is de afgelopen jaren wel bewezen door de opmars van rucola. Tot de andere inmiddels behoorlijk ingeburgerde bittere kruiden en groenten behoren aardpeer, witlof en postelein. Ook zilte producten als zeekraal en zeewier maken de laatste tijd furore – waarbij de wetenschap dat deze groen­ten heilzame kwaliteiten hebben natuurlijk ook een rol speelt. In Zilt en bitter gaat Ria Loohuizen in op de cultuurhistorische achtergrond en culinaire waarde van bekende en minder bekende planten als absinthalsem, boerenwormkruid en cichorei. Ook krijgen de eigenzinnige en verrassende smaken van zeekraal, zeesla en zoutmelde aandacht. Een inspirerend boek vol nieuwe smaaksensaties.

U kunt het boek hier bestellen:

https://www.bol.com/nl/p/zilt-en-bitter/9200000040710145/